Blogily

Mom Blogging

Видове череши

август 15, 2022

Черешата е костилков плод и принадлежи на рода Сливи. Вирее в Европа, Азия и страните от Северна Америка. Притежава специфичен сладък или кисел вкус. В зависимост от това, различаваме два вида череши – сладки и кисели.

Черните череши държат първенството по популярност и предпочитане от страна на потребителите, поради факта, че се отличават с изключителен аромат, сладък вкус и привличащ вниманието външен вид. Вишните спадат към киселите плодове, които се използват за печива и приготвянето на сладка и компоти.

Черните череши се консумират както сушени, така и в прясно състояние. Благодарение на съвременните методи на изсушаване, този вид череши запазват свежестта си и носят всички хранителни качества на пресния плод.

Други видове череши са сладката жълта череша и розовата череша. Тези плодове са сочни, утоляват жаждата, носят свежест и могат да бъдат превърнати в чудесна закуска или лек десерт.

Защо различните видове череши са толкова харесвани от хората?

Черешите нямат много калории, но обогатяват организма с фибри, поддържат ни сити и изпълнени с енергия през целия ден.

Консумирайте череши по всяко време на деня, без да се притеснявате за вашата фигура, нито пък за това какъв здравословен и вкусен десерт да поднесете на вашите деца и любими хора.

Поради факта, че черешите са нискокалорични, те могат да бъдат част от диетичен хранителен режим с цел редуциране на теглото. Те могат да заместят тежки и трудно смилаеми храни и да обогатят диетата ви с ценни витамини и минерали. Не се колебайте да ги включите в менюто си по време на пости, детоксикация или разтоварващи дни. Не забравяйте да консумирате повече вода, чай и плодове, а черешите могат да бъдат пълноценен помощник при съставяне и спазване на този хранителен режим.  

Качествени натурални череши, без консерванти и добавки, можете да поръчате от нашия онлайн магазин за череши. Улеснете ежедневието си и осигурете здравословна и питателна храна за вас и вашето семейство като се доверите на опитни специалисти в производство на череши.

За нас

Strumafruit Струма Фрут ЕООД е семейна фирма за производство на натурални както и Био сушени плодове и зеленчуци, която е основана през 2008 година. Нашата фабрика е разположена в село Раждавица, в района на град Кюстендил, известен като овощната градина на България. Самите ние притежаваме собствени овощни градини с конвенционални и Биосертифицирани черешови и сливови насаждения.

Продукти

advertisement

Категории

Скорошни публикации

Подобни публикации

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *