Blogily

Mom Blogging

Защо са полезни черешите

август 15, 2022

Черешите са сред предпочитаните пролетни плодове, които с удоволствие похапват малки и големи.

Пресните череши носят изключително много ползи за здравето на подрастващите и хората, които държат на пълноценната и витаминозна храна.

Защо това е така?

Черешите са наситени с витамини.

Богатото съдържание на витамин С прави черешите изключително препоръчителни при:

– съставянето на диетичен и пълноценен хранителен режим,

 – възстановяване след интензивни тренировки,

 – укрепване на имунната система

–  възстановяване след боледуване.

Антиоксидантните свойства на черешите ги прави ценни и в борбата със стареенето на клетките. При редовна консумация на череши, можете да се радвате на еластична кожа и да запазите нейния свеж и младежки вид, възможно по-дълго време.

Те съдържат желязо.

Черешите се препоръчват при анемия, бременност, възстановяване след раждане и при кърмене. Особено полезен е прясно изцеден сок от череши за децата, тъй като той се абсорбира лесно от организма и го насища с витамини и минерали.  

Полезни са за очите

Черешите притежават каротеноиди, които благоприятстват здравето на очите и ги защитават от появата на катарка.

Консумацията им ви избавя от безсънието, подобрява качеството на съня, съдейства за преодоляване на желанието за сладки и рафинирани храни, помага ви да намалите приема на рафинирана захар и сладки напитки.

За да сте сигурни, че консумирате череши, които са запазили своите полезни качества, е важно да ги съхранявате правилно и да ги изядете в рамките на 3 дни от тяхното бране или закупуване.

Сушени череши също притежават полезни свойства и достатъчно витамини, необходими за вашата балансирана и полезна диета, но само тогава, когато са изсушени при температура по-ниска от 60 градуса и са съхранени по най-добрия начин.

За да се чувствате тонизирани, енергични и в добра форма, поръчайте още сега череши от Струма фрут ЕООД. Те са с отлични хранителни и вкусови качества и със сигурност ще се превърнат в любимо лакомство на вашето семейство.

За нас

Strumafruit Струма Фрут ЕООД е семейна фирма за производство на натурални както и Био сушени плодове и зеленчуци, която е основана през 2008 година. Нашата фабрика е разположена в село Раждавица, в района на град Кюстендил, известен като овощната градина на България. Самите ние притежаваме собствени овощни градини с конвенционални и Биосертифицирани черешови и сливови насаждения.

Продукти

advertisement

Категории

Подобни публикации

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *