Blogily

Mom Blogging

Зареди се с доза енергия още от сутринта с вкусни сурови ядки пекан

август 15, 2022

Закуската е важна, също толкова, колкото е важен пълноценният сън, рационалното хранене и двигателна активност.

За съжаление не всеки от нас има възможност да стане рано и да си приготви закуската, която иска. Непрекъснатата надпревара с времето и бързането за работа често ни „открадват” така важното време за закуска у дома.

Все пак, малките и толкова вкусни сурови ядки пекан могат да присъстват в менюто ни всеки ден.

Какво точно представляват тези ядки?

Тяхната родина е Северна Америка. Спадат към семейство Орехови, точно затова по вид и вкус много напомнят ореховите ядки. За разлика от тях обаче, ядките пекан са по-маслени, по-сладки и с по-сплескана и продълговата форма. Това, обаче, което може да ви накара да ги заобичате е финия, мек, ароматен и толкова приятен вкус на орех, който се топи в устата.

Ние ви предлагаме сурови ядки пекан, без черупка, които не са осолени или подсладени по никакъв начин. Това е храна от природата, която ще обогати менюто ви и ще ви донесе много енергия за деня.

Защо ядките пекан са толкова полезни?

Те съдържат витамини А и В, ненаситени мастни киселини, минерали,  желязо, калций, калий, магнезий, богати са на баластни вещества и протеини. Тъй като съдържат витамин Е, оказват благоприятно действие на сърцето и намаляват риска от хипертония. Могат да се консумират от диабетици и повлияват положително на нивата на холестерола. Тъй като са богати на протеини и фибри, ядките пекан могат да се консумират от спортуващи хора, които искат да изградят силно, хармонично тяло и да набавят на организма си достатъчно хранителни вещества.

Интересен факт е че пекан дърветата могат да живеят до 300 години. Те растат предимно като диви растения, но отскоро са вписани в списъка на основните плодове, които са опитомени.

Ако вече ядките пекан са ви любими, не пропускайте да си ги поръчате лесно и бързо онлайн още сега! 

За нас

Strumafruit Струма Фрут ЕООД е семейна фирма за производство на натурални както и Био сушени плодове и зеленчуци, която е основана през 2008 година. Нашата фабрика е разположена в село Раждавица, в района на град Кюстендил, известен като овощната градина на България. Самите ние притежаваме собствени овощни градини с конвенционални и Биосертифицирани черешови и сливови насаждения.

Продукти

advertisement

Категории

Подобни публикации

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *