Blogily

Mom Blogging

Представяме ви нашите сушени люти чушки, които са подходящи за много основни ястия, а и могат да служат за поръска върху салати.

август 15, 2022

Да, има хора, за които страстта към пикантната храна е нещо като „любов от пръв поглед” и те не сядат на масата без лютичко.

За тях и за всички останали, които искат да подлютят храната си, са нашите сушени люти чушки.

Те идват при вас в удобна опаковка и напълно натурален вид, а чистият им, интензивен вкус може да ви помогне да постигнете идеалния вкус на вашето ястие.

Но защо лютите чушки са люти?

Това е така, поради химическото съединение капсаицин, съдържащо се в тях. Вероятно то е защитен механизъм на растението, за да се предпази от животни или гъби. Капсаицинът се съдържа най-вече във вътрешността на чушката по ципите, където са семенцата й. Именно той е „виновен” за усещането за парене и лютене при консумация. Степента на лютивост в хранително-вкусовата промишленост се измерва с т. нар. скала на Сковил. Мерната единици за съдържание на капсаицин в различните видове чушки е SHU и според тази скала камбите имат SHU 0, а лютата чушка Carolina Reaper държи короната с SHU 2 000 000-5 300 000.

Бихте ли се осмелили да я опитате?

За ползите от лютите чушки и удобството да си ги поръсите върху ястие или салата:

  • „отварят” апетита, тъй като стимулират слюноотделянето,
  • благоприятстват работата на сърдечно-съдовата система,
  • повишават имунитета,
  • могат да ви избавят от мигрена или друго неразположение,
  • ускоряват метаболизма,
  • овкусяват перфектно блюда, които няма как да бъдат същите, без пикантните нотки на лютичкото.

Да се готви за семейството не е лесна задача, особено ако всеки има различни предпочитания и различна поносимост към лютата храна. Няма нищо по-лесно от това допълнително да поръсите салатата или ястието с нашите сушени люти чушки и да се насладите на по-пикантна храна по ваш вкус, но и да угодите на семейството.

За нас

Strumafruit Струма Фрут ЕООД е семейна фирма за производство на натурални както и Био сушени плодове и зеленчуци, която е основана през 2008 година. Нашата фабрика е разположена в село Раждавица, в района на град Кюстендил, известен като овощната градина на България. Самите ние притежаваме собствени овощни градини с конвенционални и Биосертифицирани черешови и сливови насаждения.

Продукти

advertisement

Категории

Скорошни публикации

Подобни публикации

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *